DOVOZ SYPKÝCH MATERIÁLOV ZADARMO!

Platí pre obce Skalité a Čierne

Systémové omietky Ytong hrejú a chránia pred hlukom aj plesňami

26.2.2024 200x

Jednou z predností vnútorných vápenno-cementových omietok Ytong je skutočnosť, že zlepšujú tepelnoizolačné vlastnosti stien. Navyše vďaka vysokej paropriepustnosti znižujú riziko vzniku plesní. Pri práci s nimi realizačná firma alebo stavebník ocenia aj ľahké spracovanie, vysokú výdatnosť a pevnosť.


Tieto omietky dokonale ladia s priedušnosťou muriva Ytong a Silka. Obyvateľov domu či bytu potešia ich dobré tepelnoizolačné vlastnosti: (tepelný odpor λ10 s hodnotou 0, 13 W/m.K). Tie im dodáva špeciálna ľahčená zložka z recyklovaného skla. Vďaka nízkemu súčiniteľovi tepelnej vodivosti a vysokej paropriepustnosti (faktor difúzneho odporu μ ≤ 7) sa u stien omietnutých týmito systémovými omietkami investor nemusí obávať ani vlhkosti a plesní.

  


Vnútornú omietku Ytong (s technickým názvom Ytong BASE TP600) je možné aplikovať ako jednovrstvovú (jednodruhovú) alebo viacvrstvovú (z dvoch rôznych typov omietok). V prípade aplikácie viacvrstvovej omietky odporúča spoločnosť Xella Slovensko urobiť druhú (finálnu) vrstvu z Ytong vnútornej stierky hladenej. Táto kombinácia má množstvo výhod – vnútorná omietka Ytong je vysoko priedušná, vystužená vláknami a vyniká výbornými tepelnoizolačnými vlastnosťami. Sadrová stierka má extra hladký povrch a zaisťuje hygienickú čistotu prostredia.


Vnútorná akustická omietka Ytong zlepšuje akustiku stien a stropov

Akustická vápenno-cementová jadrová omietka s technickým názvom Ytong BASE GP600 je vhodná na ručné i strojné spracovanie a používa sa na vytváranie vnútorných jadrových omietok pod štukové omietky a stierky stien a stropov s požiadavkou na hlukový útlm. Obvykle sa kombinuje s pórobetónovými tvárnicami Ytong s objemovou hmotnosťou ≥ 400 kg/m3, ale je vhodná aj pre aplikáciu na vápenno-pieskové tvárnice, tehly, betón alebo štiepkocementové dosky.

Pre zákazníkov a partnerov spoločnosti Xella Slovensko je kľúčové a podstatné, že pri stene z priečok Ytong Klasik hr. 100 mm na maltu Ytong, obojstranne omietnutých akustickou omietkou Ytong hr. 15 mm, vychádza hodnota Rw(C, Ctr) = 42, pri stene z priečok Ytong Klasik hr. 125 mm vychádza hodnota Rw(C, Ctr) = 44.

"Systémové riešenie s vnútornou akustickou omietkou Ytong plní pri stenách z priečok Ytong Klasik šírky 150, 200 a 250 mm medzi obytnými miestnosťami požiadavky súčasnej akustickej normy, a vďaka akustickým tvárniciam Silka je spoločnosť Xella Slovensko schopná vyhovieť aj potrebám pre vyšší akustický útlm," hovorí Martin Mihál, vedúci oddelenia technickej podpory Xella CZ/SK.

Práca s akustickou omietkou Ytong je ako pri iných omietkach Ytong a Silka jednoduchá a jednoduchá. Pokiaľ tvoria podklady pre vnútornú akustickú omietku Ytong pórobetónové murivo Ytong alebo vápenno-pieskové tvárnice Silka, nie je potrebné na tieto steny vykonávať prednástrek alebo penetráciu. Rovnaká je situácia pri podklade z tehál. Pri betóne nie je nutná penetrácia, ale prednástrek áno.

Aj pri vonkajších stenách by zákazník mal siahnuť po systémovom riešení a pracovať okrem muriva Ytong alebo Silka aj s vonkajšou systémovou tepelnoizolačnou omietkou Ytong (s technickým názvom Ytong BASE TP400).

Okrem toho, že zvyšuje tepelnoizolačné vlastnosti stien, napomáha aj odstraňovať vlhkosť zo stavby. Navyše znižuje riziko vzniku plesní na povrchu stien a vo vnútri konštrukcie a zrýchľuje finálne úpravy stien. U fasád je základom kvalitný podklad a ten má majiteľ domu vďaka kombinácii muriva Ytong a Silka a systémovej vonkajšej tepelnoizolačnej omietke Ytong hotový.

Viac informácií o tepelnoizolačných omietkach Ytong nájdete na www.xella.sk.

Môžem Vám nejako poradiť?
Ľubomír Sirota
Obchodný zástupca
0948 154 157
V čase od 17:00 do 08:00 nám môžete zanechať správu. Budeme vás kontaktovať hneď ako to bude možné.

Zanechať správu
Andrea Friščáková
obchodná zástupkyňa
0948 888 413
V čase od 17:00 do 08:00 nám môžete zanechať správu. Budeme vás kontaktovať hneď ako to bude možné.

Zanechať správu

Ďalšie články

Plesne - nočná mora vašej fasády
Neuleťte k lacným značkám a zatočte s plesňami! Vieme, ako na to.
25.6.2020 1449x
Režim fungovania prevádzok REDOS
Vážení zákazníci, v súlade s platnými hygienickými opatreniami fungujeme vo všetkých prevádzkach REDOS v režime ZÁKLAD.
21.1.2022 620x