DOVOZ SYPKÝCH MATERIÁLOV ZADARMO!

Platí pre obce Skalité a Čierne

Ako si zariadiť kúpeľňu? Máme pre vás vizuálne ukážky, ale aj praktické rady

13.3.2024 175x

Pri zariaďovaní kúpeľne treba myslieť na jej praktickosť, ale aj vizuálnu stránku, aby bol spokojný každý člen rodiny. Skôr ako si začnete lámať hlavu nad jej vizuálom popremýšľajte, čo v nej potrebovať nebudete. V praxi sa stále viac stretávame s problémom, ktorým je malá rozloha. Ak tento problém neplánujete vyriešiť rôznymi dispozičnými zmenami, máme pre vás riešenie. 

Pripravili sme si pre vás 9 užitočných tipov ako si zariadiť malú kúpeľňu. 

1. Pozor na obklad 

Ani malá kúpeľňa nemusí pôsobiť stiesnene. Pri jej rekonštrukcií však treba popremýšľať, ako tento priestor opticky zväčšiť. Optické zväčšenie najjednoduchšie dosiahnete pomocou veľkých formátov a svetlých odtieňov obkladov. Veľkoformátové obklady svetlých farieb miestnosť opticky zväčšia a zjednotia. Ani tmavšími odtieňmi však nič nepokazíte, pokiaľ sú farby zosúladené a neruší ich žiaden kontrastný prvok. Pri malej rozlohe treba dbať na to, aby zariadenie kúpeľne bolo tón v tóne. Veľké a výrazné vzory kúpeľňu opticky zmenšia. Elegantne pôsobí obklad s úzkou špárou, ktorá sa ľahko udržiava. 

2. Stavte na sprchový kút

Táto rada sa môže javiť ako klišé, no neskôr pochopíte, že najviac priestoru skutočne ušetríte, ak vaňu vymeníte za sprchový kút. Sprchové kúty sú ideálnym riešením moderných kúpeľní. Na rozdiel od vane ponúkajú praktickejší prístup, čo ocenia najmä seniori. V dnešnej dobe je množstvo alternatív od klasických štvrťkruhových či rohových, cez pevné deliace steny a sprchové dvere, po modernú verziu sklenených stien postavených priamo na podlahe známu ako Walk-In. 

Alternatívou ako efektívne využiť každý centimeter a zároveň ušetriť miesto je tzv. nika. Nika je murovaná polička v sprchovou kúte, do ktorej si môžete uložiť kozmetické potreby. 

3. Kvalitné osvetlenie rozžiari priestor 

Optické zväčšenie dosiahnete aj dobrým osvetlením miestnosti. Ak v kúpeľni nemáte okno musíte do nej svetlo dostať iným spôsobom. Pocit väčšieho priestoru dosiahnete pomocou bodových svetiel či posvieteným zrkadlom. Myslite však na to, aby osvetlenie nepôsobilo rušivo, teda aby nevrhalo tieň na tvár či nadmerne neoslňovalo. 

4. Tento krát bez nožičiek

Ideálnou voľbou aj z hľadiska praktickosti sú závesné skrinky. Závesné skrinky vám ponúknu dostatok úložného priestoru, ktorý je v kúpeľni dôležitý a zároveň ušetria miesto na podlahe. Získate tak dostatok miesta a priestor bude pôsobiť priestrannejšie a čistejšie. Minimalizmus a jednoduchosť je to, čo si kúpeľňa malých rozmerov pýta. 

5. Väčších umývadiel sa báť nemusíte

Aj v menších kúpeľniach oceníte väčšie umývadlo. Z hľadiska praktickosti sú vždy lepšou voľbou umývadla so širším okrajom, na ktoré si môžete umiestniť dávkovač mydla či iné kúpeľňové doplnky a kozmetiku. Ak ste fanúšikom asymetrických tvarov, nemusíte sa báť. Ak ich umiestnite na dosku, vznikne dostatočne veľký odkladací priestor. Náš tip sú veľmi praktické nábytkové umývadlá, ktoré sa osadia priamo do skrinky. 

6. Zrkadlá alebo zrkadlové skrinky 

Každá žena nám dá za pravdu, ak povieme, že v žiadnej kúpeľni nesmie chýbať zrkadlo. O to viac na túto radu dbajte pri malej kúpeľni. Vhodne zvolené zrkadlo priestor nielen zväčší, ale aj presvetlí. Zrkadlá s integrovaným LED osvetlením sú dnes veľmi žiadanou voľbou. 

Ako je to v prípade zrkadlových skriniek? Jedným z osvedčených trikov ako do malej kúpeľne dostať čo najviac úložného priestoru sú práve zrkadlové skrinky. Tu platí pravidlo: „Čím väčšie, tým lepšie.“ 

7. Radiátorom nič nepokazíte

V súčasnosti sú na trhu dostupné zaujímavé dizajnové radiátory. Pokiaľ sa naozaj snažíte ušetriť priestor, využite malý elektrický sušiak na uteráky. Stavte na dizajn a vneste do svojej kúpeľne jedinečnosť a nadčasovosť.

8. Záchod a bidet 

Ak nedisponujete priestorom na samostatný bidet a nechcete sa vzdať pohodlia, výrobcovia sanity prichádzajú s ideálnou kombináciu štandardnej toalety a bidetu. Riešenie, ktoré šetrí vzácny priestor a nezaberá viac miesta ako bežná toaleta. Výhodou je, že pôsobí elegantne a zároveň je jeho používanie jednoduché a komfortné. 

9. Premiestnite spotrebiče 

Práčka či sušička sa do malej kúpeľne zmestia len horko ťažko. Pousilujte sa pre to pre tieto domáce spotrebiče nájsť iné miesto. Pokiaľ takúto možnosť nemáte, skúste ich skryť za moderné lamely a uložiť na seba.

Môžem Vám nejako poradiť?
Ľubomír Sirota
Obchodný zástupca
0948 154 157
V čase od 17:00 do 08:00 nám môžete zanechať správu. Budeme vás kontaktovať hneď ako to bude možné.

Zanechať správu
Andrea Friščáková
obchodná zástupkyňa
0948 888 413
V čase od 17:00 do 08:00 nám môžete zanechať správu. Budeme vás kontaktovať hneď ako to bude možné.

Zanechať správu

Ďalšie články

Aké inžinierske siete potrebuje váš dom?
Dostupnosť inžinierskych sietí je jednou zo zásadných podmienok pre výber pozemku a výstavbu domu.
28.10.2019 3868x
Dlažba s hrúbkou 2 cm - ideálne riešenie pre exteriér
Vonkajšia dlažba s hrúbkou 2 cm vyniká vzhľadom, praktickými vlastnosťami a možnosťami pokládky, ktoré v exteriéri oceníte.
16.8.2022 1202x