DOVOZ SYPKÝCH MATERIÁLOV ZADARMO!

Platí pre obce Skalité a Čierne

Aké sú podmienky pre prácu so sadrokartónovým systémom?

8.7.2021 1397x

Skladovanie

Vlhkosť

Dosky chráňte pred vzdušnou vlhkosťou. To platí pre všetky sadrové produkty ako tmely a iné práškové produkty na báze sadry. 

Uloženie

Dosky skladujte vždy vo vodorovnej polohe podložené na hranoloch, ktoré sú vzdialené maximálne 35 cm. Pri ukladaní materiálu na stavbe dbajte o maximálnu nosnosť stropu, na ktorom má byť materiál uložený. 

Nesprávne uskladnenie

Pri uskladnení dosiek vo vlhkom prostredí alebo na nerovnom povrchu dochádza k zmenám tvaru, ktoré sú prekážkou bezchybnej montáže. Ak dosky predsa len mierne zvlhnú, pred montážou ich nechajte vysušiť na rovnom podklade. 
 

Podmienky pre montáž na stavbe

Sadrokartónové a sadrovláknité dosky možno inštalovať do stavby, kde je relatívna vzdušná vlhkosť menšia ako 80 % (ideálne v rozmedzí 40 - 80 %) a po zabudovaní je potrebné chrániť ich pred vplyvom vzdušnej vlhkosti. Nezabudnite zaistiť dostatočné vetranie. 

Tmelenie

Tmelenie realizujte až vtedy, ak sa nepredpokladajú objemové zmeny materiálu vplyvom teplotných zmien a vlhkosti. Teplota vzduchu pri tmelení nesmie klesnúť pod 10 ℃. Pri lepení spoja sadrovláknitých dosiek musí byť teplota podkladu a teplota vzduchu tak isto nad hranicou 10 ℃.

Súčinnosť prác

Pri realizácii poterov a omietok dochádza k prudkému zvýšeniu relatívnej vlhkosti vzduchu. Ak teda práce prebiehajú súčasne, zaistite dostatočné vetranie. Ak sa ako poter používa horúci asfalt, tmelenie realizujte až po jeho vychladnutí. 

Všeobecné odporúčania

Najmä v zimných mesiacoch zabráňte prudkému nárastu teplôt a priamemu pôsobeniu horúceho vzduchu, aby ste predišli vzniku prasklín. Vyhnite sa extrémne rýchlemu vysychaniu, nepoužívajte ventilačné a klimatizačné zariadenia ani stavebné sušiče.

Môžem Vám nejako poradiť?
Ľubomír Sirota
Obchodný zástupca
0948 154 157
V čase od 17:00 do 08:00 nám môžete zanechať správu. Budeme vás kontaktovať hneď ako to bude možné.

Zanechať správu
Andrea Friščáková
obchodná zástupkyňa
0948 888 413
V čase od 17:00 do 08:00 nám môžete zanechať správu. Budeme vás kontaktovať hneď ako to bude možné.

Zanechať správu

Ďalšie články

Dvere JAP FUTURE – minimalizmus v kúpeľni
Minimalizmus už nie je ako kedysi len doménou umenia, filozofie alebo architektúry, ale stal sa z neho vyhľadávaný životný štýl.
8.4.2024 87x
Vyhrajte strechu Bramac takmer zadarmo!
Doprajte svojej stavbe štýlovú strechu Bramac a získajte zľavu až 99%!
26.2.2021 1215x