DOVOZ SYPKÝCH MATERIÁLOV ZADARMO!

Platí pre obce Skalité a Čierne

6 mýtov o zateplení polystyrénom

19.6.2020 2209x

Chystáte sa zatepľovať dom? Polystyrén je u nás najobľúbenejší materiál práve vďaka jeho cene a tepelnoizolačným vlastnostiam. Zároveň je opradený množstvom mýtov. My sme sa pozreli na 6 najčastejších. Je medzi nimi nejaký, ktorému ste doteraz verili?

Desať centimetrov stačí

Pri klasickom bielom polystyréne sa odporúča hrúbka aspoň 16 cm, no ako alternatívu je možné použiť aj sivý polystyrén, ktorý má aj pri menšej hrúbke rovnakú schopnosť izolácie. Veľa zákazníkov sa v snahe ušetriť rozhodne pre menšiu hrúbku. Cena polystyrénu tvorí len zlomok celkových nákladov na zateplenie a preto je nárast ceny pri vyššej hrúbke vo výsledku zanedbateľný. Čo však zanedbateľné nie je, je celková úspora nákladov na vykurovanie počas celej životnosti zateplenia. V tomto prípade teda neplatí, že menej je viac.

Polystyrén postupne zo zateplenia mizne

Toto je ďalší z obľúbených mýtov. Dnes vyrábané polystyrény majú životnosť okolo 50 rokov. Životnosť polystyrénu závisí od kvality použitých materiálov, jeho skladby, dodržania technologického postupu pri realizácii a tiež od pravidelnej kontroly a údržby.

Dom po zateplení nedýcha

Polystyrénové zateplenie dom neuzavrie nepriedušne. K výmene vzduchu dochádza cez okná, dvere a ich netesnosti. Pozitívny vplyv na výmenu vzduchu majú aj ventilátory a digestory. Dom teda aj po zateplení „dýcha“.

Zateplený dom plesnivie

Práve naopak. Zateplením domu sa zníži kondenzácia vodnej pary a teda výskyt plesní. Na tvorbe vodných pár sa podieľa napríklad sušenie bielizne, varenie, ale aj veľký počet izbových rastlín. Nezabúdajte pravidelne nárazovo vetrať, predídete tak plesniveniu domu.

Na zateplenie je zbytočné platiť firmu

Iste, svojpomocné zateplenie je lacnejšie. No v tomto prípade nie je možné zaručiť životnosť prác a správnosť technologických postupov. Náklady na opravu vás môžu stáť nemalé peniaze i starosti.

Aj staré zateplenie je dobré

Môže a nemusí. Ak napríklad kupujete staršiu zateplenú nehnuteľnosť, skontrolujte okrem poškodení aj hrúbku zateplenia. V minulosti sa vo veľkej miere využívalo zateplenie s hrúbkou len 5 centimetrov, čo je z pohľadu dnešných požiadaviek nedostatočné.

Aký materiál na zateplenie plánujete použiť vy? Navštívte naše stavebniny v Čadci na Horelici, V Skalitom a Klubine a vyberte si pre svoju stavbu všetko potrebné.

Môžem Vám nejako poradiť?
Ľubomír Sirota
Obchodný zástupca
0948 154 157
V čase od 17:00 do 08:00 nám môžete zanechať správu. Budeme vás kontaktovať hneď ako to bude možné.

Zanechať správu
Andrea Friščáková
obchodná zástupkyňa
0948 888 413
V čase od 17:00 do 08:00 nám môžete zanechať správu. Budeme vás kontaktovať hneď ako to bude možné.

Zanechať správu

Ďalšie články

Režim fungovania prevádzok REDOS
Vážení zákazníci, v súlade s platnými hygienickými opatreniami fungujeme vo všetkých prevádzkach REDOS v režime ZÁKLAD.
21.1.2022 586x
Výroba a dovoz betonárskej výstuže
Výroba betonárskej výstuže podľa priania zákazníka či stavebnej dokumentácie s dovozom priamo na stavbu.
1.3.2023 1301x